kv16-normal.jpg

Olen viettänyt tänään loppiaista. Oikea loppiainen meni töissä tilintarkastajien kanssa, joten nyt viimein pääsin viettämään loppiaista korkojen kera. Minitalvilomaksikin tätä voisi kai kutsua kun luntakin tuli. Oikeaa talvilomaa vietän yleensä joskus juhannuksen tienoilla. Pienen niukkuuden ylläpitämisessä on se hyvä puoli, että kun sitten jotain suo itselleen siitä osaa kunnolla nauttia. Ei tarvitse edes lähteä minnekään, kun lomatunnelman saamiseksi riittää parin tunnin kävely, kun sen saa tehdä arkipäivänä ja keskellä päivää! Ei tarvitse kiirehtiä töistä kotiin, jotta ehtisi nauttia päivän viimeisistä valoisista hetkistä. Nämä kaksi lomapäivää vietän tekemällä ainoastaan sellaisia asioita, joista pidän. Ainoa poikkeus on hammaslääkärissä käynti.. Onneksi heräsin jo kahdeksalta, niin ehdin nauttia lomapäivästä kunnolla! 

Letkeän aamun jälkeen lähdin ystäväni Bellan kanssa Talosaareen haistelemaan kevättä. Bella on tanskalais-ruotsalainen pihakoira. Kutsun häntä kylläkin suomenruotsalaiseksi pihakoiraksi, sillä joko hänellä on valikoiva kuulo tai välillämme on kielimuuri, mitä tulee suomenkielisiin komennuksiin. Kun otin käyttööni vähäiset ruotsinkielen taitoni niin kuullun ymmärtäminen parani huomattavasti.

Viime viikolla rannassamme oli muuten jo yksi joutsen. Liekö sama viimekesäinen joutsen, jonka yksineloa seurasin suruissani. Hän yritti päästä muiden joutsenten seuraan, mutta aina jätettiin yksin. Talosaaressa oli viime viikolla jo myös kanadanhanhia muutama kappale. Sitten tuli lumi.

Talosaaren hevosillakin tuntui olevan kevättä rinnassa. Harmaan ja pimeän talven jälkeen ilakoivat auringonpaisteessa. Muutama trumpettikin sieltä taisi kuulua ilohyppyjen lomasta.

kv23-normal.jpgkv2-normal.jpgKV1-normal.jpg

Talosaaressa nautimme hiljaisuudesta, jonka rikkoi vain lintujen ja muiden metsäneläinten äänet. 

Bella haistelee..

kv20-normal.jpg

Haistelee..

kv17-normal.jpg 

Kuuntelee..

kv4-normal.jpg

Ja tuijottaa..

kv6-normal.jpg

Helsy:n Torpalta kuului ääniä, mutta mitään tai ketään ei näkynyt. Bella olisi halunnut tutkia tilannetta tarkemmin, mutta minä en.

kv21-normal.jpgkv18-normal.jpg

Kävelimme Talosaaressa paikkaan, jossa vallitsee ihana rauhallinen tunnelma. Piti oikein istahtaa kivelle istumaan. Seuraavista kuvista pidän erityisesti, koska säteet taittuvat vihreään ja violettiin. Viime aikoina olen saanutkin nauttia erityisen paljon parin taivaallisen tyypin seurasta, jotka ovat erityisen mieltyneitä kyseisiin väreihin.

kv14-normal.jpgkv11-normal.jpgkv7-normal.jpg

Tänne tullaan vappupiknikille. Tai muuten vain piknikille. Enemmän eväsretkiä ja vähemmän suorittamista.

kv10-normal.jpgkv9-normal.jpg

kv5-normal.jpg

Pari kuvaa vielä kotiin tullessa. Aurinko on niin mahtava juttu! Tervetuloa kevät, kyllä sinua onkin jo odotettu!

kv25-normal.jpgkv24-normal.jpg