Oletko jossain elämäsi vaiheessa ajatellut, että toiset ihmiset kohtaavat elämässään enemmän vaikeuksia kuin toiset? Että paskan määrä ei olekaan vakio? Itse muistan hyvinkin selvästi hetken vuosia sitten kun aloin tätä asiaa ensi kerran oikein pohtimaan. Noin 10 vuoden ajan kohtasin elämässäni pienempää ja suurempaa vastoinkäymistä. Nuo vastoinkäymiset ovat tehneet minusta sen mikä nyt olen. Olen käynyt pohjamudissa, ollut vailla toivoa ja tullut takaisin. Henkinen kasvuni ja kehittymiseni ihmisenä tiedostavammaksi otti valtavia harppauksia juuri noiden vastoinkäymisten myötä ja jatkuu joka päivä. Tulevaisuus tuo mukanaan varmasti lisää vastoinkäymisiä, mutta seuraavan kerran kun elämä tarjoaa surua ja pettymystä, tiedän mistä minut on tehty.

Mutta, miksi vastoinkäymisten määrä vaihtelee? Jos tarkastellaan asiaa reinkarnaation näkökulmasta niin sielu valitsee elämänsä ja vastoinkäymisensä sen mukaan, mitä haluaa kyseisessä elämässä oppia. Sielun on kehityttävä ja opittava, ja vaaditaan monta elämää ihmiskehossa ennen kuin sielu on valmis jäämään Kotiin. Toiset oppivat läksynsä helpomman ja toiset hitaammin. Miksi ja mitä sielun pitää oppia?

Sielun on tarkoitus kehittyä eteen päin kussakin elämässä, oppia uusia asioita elämästä, henkistyä ja lopulta saavuttaa valaistuminen. Jokaisen sielun tavoite on sama, mutta sen saavuttaminen ottaa jokaisella oman aikansa. Joillakin tiettyjen oppien saavuttaminen ja karmojen takaisin lunastaminen voi viedä useita elämiä. Jokaisella sielulla on vapaa tahto, eikä maan päälle ole pakko inkarnoitua ellei sielu sitä halua. Elämän tarkoitus voi olla yhden pienen asian oppiminen tai poisoppiminen. Sielut valitsevat elämänsä sen mukaan, mitä haluavat kyseisessä elämässä oppia. Siksi vaikeuksien keskellä kannattaa yrittää muistaa, että kaikella ikävällä on osansa sielun suunnitelmassa. Nuo asiat ovat päätetty tapahtuvaksi jo kauan aikaisemmin. Jos olet ikävässä tilanteessa toisen ihmisen kanssa, voi helpottaa kun ajattelee itseään ja tuota toista ihmistä näyttelijöinä, jotka näyttelevät omia roolejaan. Tuon toisen ihmisen oppiläksynä on jokin toinen suunnitelma. Koska näemme vain pieniä välähdyksiä noista suunnitelmista, niin ne voivat vaikuttaa epäoikeudenmukaisilta ja järjettömiltä. Sanotaan myös, että kohtaamamme negatiiviset asiat ovat samoja asioita, joita olemme tehneet aikaisemmissa elämissämme muille. Tällä tavoin sielumme saa kokemuksen molemmista rooleista, oppii ja kehittyy eteen päin. Oletko joskus tajunnut jälkeen päin toistaneesi saman virheen useaan otteeseen? Samalla tavalla sielu voi tarvita useamman elämän saman asian oppimiseen.

Kaikelle on jokin tarkoitus ja jokaiselle elämälle on syy. Aina ei pyritä edistämään omaa kehitystä, vaan sielu voi olla auttamassa jonkun toisen kehitystä. Tämän vuoksi joidenkin sielujen ihmiselämä lyhyydessään tai merkityksettömyydessään voi tuntua turhauttavalta. Surullisten asioiden keskellä on vaikea nähdä järkevää syytä tapahtuneelle eikä syy yleensä olekaan nähtävissä. Sama kuin yrittäisit nähdä metsän katsomalla yhtä puuta keskellä metsää. Syy voi juontua menneistä elämistä. Ehkä sielu on oppimassa menetyksistä. Usein sielu haluaa tulla takaisin maan päälle korjaamaan edellisessä elämässä tekemänsä vääryydet. Valinta kokea jotain negatiivista on aina sielun oma. Sielu haluaa tuntea aikaisemmin tekemänsä virheet oppiakseen.

Usein ikävien asioiden keskellä nousee tunne kaiken merkityksettömyydestä. Silloin voi tuoda lohdutusta ajatus siitä, että joku jossain on ajatellut kaiken valmiiksi, minun ei tarvitse yrittää järjellä selittää asioita itselleni. Näin jälkeen päin tarkasteltuna itse näen, että ainakin yksi tämän elämän oppiläksyistäni ovat ja varmaankin tulevat olemaan pettymykset ja turvattomuus. Lähimmät ihmiset ympärilläni ovat sellaisia, joita elämä ei ole käsitellyt silkkihansikkain. Heillä riittää välittämistä ja empatiaa muita kohtaan, he ovat aitoja, auttavaisia ja paikalla silloin kun eniten tarvitaan. Ilman elämänkokemuksia ihminen ei kehity eikä pysty samaistumaan. Kun kaadut, ensimmäisenä sinua ovat yleensä nostamassa ne, jotka tietävät miltä tuntuu kaatua.

Elämäsi on sielusi valitsema. Elä elämääsi ja anna sielusi oppia.

Tällä viikolla vietetään mielenterveysviikkoa. Mielenterveysviikon teemana on hyvä elämä. http://www.mtkl.fi/mielenterveysviikko/